Pelin läpäisemiseen meni tältä pojalta aika lailla tasan kuukausi. Now it's time for the review.
Pahoittelen viivästynyttä arvostelua, mutta halusin nimenomaan vetää pelin ensin läpi ennen kuin kirjoitan siitä arvostelun. Se pieni juttu jonka pelistä kirjoitin TOP-10 2012- listaan oli vain muutaman sanan mittainen yhteenveto. Tämä on se real deal.
FarCry oli ehdottomasti yksi vuoden 2012 odotetuimista peleistä. On kulunut jo melkein 8 vuotta alkuperäisen saariiseikkailuräiskinnän ilmestymisestä (Jonnet ei muista) mutta peli ei noussut heti järjettömään suosioon. Kakkososassa seikkailtiinkin Afrikassa, mutta nyt jos ei koskaan pitäisi tajuta että saari on oikea paikka FarCrylle.
Itse en pidä FarCry 2:sta huonona pelinä. Muistan sen julkaisun 4 vuotta sitten, ja siihen aikaan se oli yksi parhaista peleistä. Tietty kaikki toisen osan ongelmat ovat korjattu tähän peliin. FarCry 3-pelistä ei sinänsä löydy mitään muuta huonoa KUN SE VITUN PIIRTOETÄISYYS. Että pistää vihaksi.
Tarinasta en kerro nyt paljoa, koska en todellakaan halua pilata hienoa pelikokemusta niiltä jotka eivät vielä ole tätä pelanneet. Tarinan juonihan on Jasonin ristiretki pelastaakseen ystävänsä. Simple as fuck. Or is it?
Sanon vain sen, että tarina on hieno kokonaisuus. Se on originaali omalla tavallaan. Jason ei ole mikän Liam Neeson. Se ei ole yhden tehtävän ryntäys vihollisten päämajaan hakemaan frendejä. Se on täynnä taktikointia, sniikkailua ja tottakai räiskintää. Koin jotenkin Jasonissa pienen vivahteen Luke Skywalkeria.
Grafiikat olivat molemmissa Ubisoftin huippupeleissä aivan loistavaa! Ubisoft on selkeästi panostanut hahmoihin ja ympäristöön enemmän, sillä välillä molemmat pelit näyttivat ihan kuin elokuvalta. FarCry 3:n sademetsät villieläimineen ja kasvistoineen on toteutettu erittäin aidon näköiseksi.
Tämä on yksi niistä Ubisoftin harvoista peleistä, jossa ko. julkaisija on saanut hahmot tuntumaan inhimillisiltä. Edellisissä FarCry-peleissä hahmot eivät myöskään olleet näin tärkeässä asemassa. FarCryssa on aina aseet puhuneet ennen ihmisiä, tässä ne huutavat päällekäin.Vuoden, ellei jopa VUOSIKYMMENEN roolisuoritus Michael Mandolta, jota tästä lähtien kutsutaan Vaas Montenegroksi. "Kuka vittu on Michael Mando? Eks ton jätkän nimi oo Vaas?". Sen vaan sanon, että kyseessä on helvetin taitava jäbä. Jos osaa näytellä hullua niinkuin Jack Nicholson Hohdossa niin ovet ja käytävät ja vittu sillat on kaikki auki näyttelijöiden Hall of Fameen, jos sellainen on siis keksitty. Ainakin Vaas, siis Michael, sietäisi saada tähti Losin kaduille.
Fallout? Anyone? |
Periaatteessa pelistä löytyy kaikki FarCryn perusominaisuudet, on räiskintää ja hiipimistä, räjäyttelyä, ajelua. Kaikki löytyy. Asevalikoima on aika laaja, ja kategorioita riittämiin.
"Mitä? Tiikeri?! RPG!"
En keksi enempää sanottavaa. Kokeilkaa itse!
MacFeast out!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ja kysymykset